mod dans vp

Reactie deelnemer na Coachingstraject

Ik ben Charley, 16 jaar. En ik wil later van dans mijn beroep maken. Als danser ben je snel erg perfectionistisch en hard voor jezelf, want je wilt het zo goed mogelijk doen. Ik neem het dansen ook erg serieus, soms zo serieus dat ik er niet meer van geniet. Want zodra ik voor mensen moest dansen, klapte ik dicht en nam de nervositeit mijn lichaam over.
2 jaar geleden heb ik besloten om hulp te zoeken. Yvette was mijn dansdocente, en zo ben ik bij Yvette terecht gekomen. Ik wilde me niet meer zo voelen, ik wilde van de nervositeit af. Yvette stond altijd open om mij te helpen, en zo heeft ze dat ook door middel van mindfulness gedaan. Door onze afspraakjes heeft mindfulness mijn perspectief veranderd. Acceptatie, compassie, focus, concentratie, kalmeren, manier van denken en het loslaten zijn een paar van de vele dingen die ik heb geleerd en nog steeds ben aan het leren. Het gaat namelijk niet om mijn nervositeit, het gaat om mijn verhouding tot die nervositeit. Dit is nu eenmaal iets van mij, dit maakt mij, mij. Dus het hoeft helemaal niet weg. Nu als ik begin te merken dat ik me druk maak, en voel dat ik wat gespannen begin te worden. Weet ik ook hoe ik daarin kan handelen. Dan pas ik de tips die ik van Yvette heb geleerd toe, niet alleen nu, maar in het dagelijks leven. Want mindfulness is iets waar je de rest van je leven in welke situatie dan ook gebruik van kunt maken. Mindfulness is geen ‘genezing’ maar bewustwording en je leert naar iets te kijken vanuit een ander perspectief. Je leert en groeit van jezelf.
En Yvette is daar altijd een hele grote steun voor mij in geweest. Ze weet precies wat je nodig hebt, en dat vind ik heel speciaal. Ze heeft mij met haar coaching dichter bij mezelf gebracht en me gevormd tot de persoon en kunstenaar die ik vandaag ben. Sinds mijn ervaring met mindfulness, is mijn leven een stuk aangenamer. Daar ben ik Yvette zo ontzettend dankbaar voor.

 

Charley FakAuth 311Foto Erwin Penners