mod dans vp

Coaching

Juna FakAuth 227


foto Erwin Penners

Mijn ervaringen als danser en als choreograaf hebben mij duidelijk gemaakt dat groeien in dans en dans maken niet alleen afhankelijk is van het instuderen en uitvoeren van de juiste danstechniek. Er is meer nodig om het beste uit jezelf te halen als danser of als choreograaf.
Ik ben in mijn carrière gelukkig vaak mensen tegengekomen die me meer en minder expliciet gecoacht hebben. Dit heeft mij geholpen mijn eigen grenzen te verleggen.

Coaching kan verschillende vormen hebben. 

Product gerichte coaching: Hierbij werkt men alleen of met een kleine groep toe naar een voorstelling, auditie of eigen solo.

Proces gerichte coaching: Hier werkt men aan de eigen ontwikkeling als danser of choreograaf. Dit is vaak een langer durend proces waarbij men meer de diepte in gaat.

Natuurlijk zal coaching ook vaak in een mengvorm plaatsvinden.

De coaching wordt sterk beïnvloed door mijn eigen achtergrond als danser, choreograaf, moderne dans docent en natuurlijk mijn eigen ontwikkeling als mens. Ik heb me hierbij laten inspireren door:

  • Mindfulness, een manier van (meditatief) zijn, die mij korter bij de kern van zaken brengt. Het helpt me om stil te staan en meer open te zijn. Oefeningen uit de mindfulness maken je meer los van je gewoontes, waardoor je creatiever kunt zijn. Daarnaast is mindfulness erg bruikbaar in het omgaan met stress (voor de auditie/voorstelling).
  • Viewpoints, is enerzijds een improvisatietraining voor zowel dansers als acteurs, maar ook een techniek die kan helpen bij het creëren van dans- of theatervoorstellingen en tevens een tool om materiaal te ontwikkelen en te verdiepen.
  • Theory U van Otto Scharmer, een nieuwe kijk op het creatieve proces, waarbij je uitgenodigd wordt om steeds diepere en authentieke lagen in jezelf aan te boren.
  • Het werk van Julia Cameron, die op een heel inpsirerende wijze allerlei oefeningen bedacht heeft die helpen om de kunstenaar in jezelf wakker te maken en te houden.
  • Aikido, een japanse krijgskunst gericht op het creëren van harmonie in conflict en weerstand.
  • Alle moderne dans workshops en lessen die ik gevolgd heb waarin ik geconfronteerd werd en wordt met nieuw materiaal en nieuwe manieren van leren.

De coaching zal een uitnodiging zijn om de bekende weg te verlaten en om te onderzoeken en te experimenteren.

Voor reactie deelnemer klik hier

Voor achtergronden over mijn opleiding en ervaring als danser, choreograaf en docent moderne dans kun je hier klikken.

Coaching is in ieder geval maatwerk en vraagt om goede afspraken. Je kunt bellen (06-27164059) of het aanmeldformulier invullen als men over de mogelijkheden van coaching wil overleggen.